Werkcode: 134278

Katendrecht en het SS Rotterdam

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
129 gratis verzending!
Katendrecht en het SS Rotterdam van Frans Blok

Dit werk in jouw (woon)kamer bekijken?

Gebruik onze app en hang een werk virtueel op in je eigen ruimte. Met de werkcode hang je elk werk eenvoudig virtueel op in onze Android, iPhone & iPad app. Meer over de werking van de app .

Download onze App in de AppStore Download onze App in de PlayStore

Omschrijving

Het SS Rotterdam is een van de bekendste passagiersschepen uit de Nederlandse maritieme geschiedenis. Vanaf 1959 bevoer dit schip van de Holland-Amerika Lijn de wereldzeeën, de eerste tien jaar op de Noord-Atlantische route en daarna tot 1997 als cruiseschip.

De renovatie had, in de jaren daarna, verliep niet geheel probleemloos. Maar sinds 2008 ligt de Rotterdam afgemeerd aan het Derde Katendrechtse Hoofd in de Maashaven. Het schip is een van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad waar het naar genoemd is.

In dit beeld, gezien vanaf de Wilhelminapier, ligt op de voorgrond de nieuwbouw van Katendrecht, Achter het SS Rotterdam is de wijk Charlois te zien en de bedrijvigheid rond de Waalhaven met linksboven de 207 meter hoge KPN-zendmast.

Over Frans Blok

Frans Blok profielfotoMijn werk bevindt zich in het grensgebied van fotografie, schilderkunst, computervisuals en grafisch ontwerp. Met mijn bedrijf 3Develop doe ik werk in opdracht maar dezelfde technieken, vaardigheden en software zet ik ook in voor het maken van vrij werk.Ik ben van oorsprong architect en ik woon in Rotterdam, vandaar dat de architectuur en de geschiedenis van die stad een belangrijke inspiratiebron vormen. Maar ook reizen naar onder andere IJsland en Groot-Brittannië, of wandelingen in Nederland, leveren veel materiaal op. Ontdekken en verbeelden, het zien en laten zien van kwaliteit en schoonheid, daar gaat het om in mijn werk.

Alle werken