Werkcode: 148050

Bolpanorama Vesting Bourtange

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
123 gratis verzending!
Bolpanorama Vesting Bourtange van Frans Blok

Dit werk in jouw (woon)kamer bekijken?

Gebruik onze app en hang een werk virtueel op in je eigen ruimte. Met de werkcode hang je elk werk eenvoudig virtueel op in onze Android, iPhone & iPad app. Meer over de werking van de app .

Download onze App in de AppStore Download onze App in de PlayStore

Omschrijving

De vesting van Bourtange, die halverwege de achttiende eeuw zijn grootste omvang bereikte, werd in de negentiende eeuw geheel ontmanteld. Pas in de jaren zeventig en tachtig van de twintigste eeuw werden de vestingwerken zorgvuldig gereconstrueerd. Nu, een kwarteeuw later, ligt Bourtange erbij alsof de vesting nooit is weggeweest.

De plattegrond van Bourtange is gebaseerd op een vijfhoek. Die vorm vinden we ook terug in de bestrating op het dorpsplein. Midden op dat plein vinden we een vijfhoek van klinkers, omgeven door keienbestrating. Vanaf die vijfhoek is dit bolpanorama gemaakt.

Het panorama is samengesteld uit vijftien verschillende foto's en is daarna uitgebreid bewerkt in Photoshop om het een getekende, schilderachtige sfeer en uitstraling te geven.

Over Frans Blok

Frans Blok profielfotoMijn werk bevindt zich in het grensgebied van fotografie, schilderkunst, computervisuals en grafisch ontwerp. Met mijn bedrijf 3Develop doe ik werk in opdracht maar dezelfde technieken, vaardigheden en software zet ik ook in voor het maken van vrij werk.Ik ben van oorsprong architect en ik woon in Rotterdam, vandaar dat de architectuur en de geschiedenis van die stad een belangrijke inspiratiebron vormen. Maar ook reizen naar onder andere IJsland en Groot-Brittannië, of wandelingen in Nederland, leveren veel materiaal op. Ontdekken en verbeelden, het zien en laten zien van kwaliteit en schoonheid, daar gaat het om in mijn werk.

Alle werken